КТ”Подкрепа” за правата на нашенци във Франция, организира информационен ден в Кърджали

КТ”Подкрепа” организира в Кърджали информационен ден за нашенци, които се трудят като сезонни работници в земеделския сектор на Франция. Инициативата е на  Националната федерация „Земеделие и горско стопанство” на конфедерацията, Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа” и Френската синдикална организация ФГА-СФДТ. Това съобщи за Кърджали бг вести Веселин Илиев, председател на регионалната структура. Той посочи, че все по-големия брой на хора от региона, които се трудят в земеделския сектор на Франция изисква те да бъдат запознати с правата си и да избягват сивия сектор и работодатели, които потъпкват законодателството и директивите на ЕС. Информационният ден е под наслов:”Правата на работниците мигранти в селското стопанство на Франция”,каза още Веселин Илиев.

Разяснителната кампания в Кърджали е предвидена за утре. Информационния ден ще се състои в сградата на Научно –техническия съюз от 16,00 часа в зала 207. От КТ”Подкрепа”канят всички които проявяват интерес да присъстват.

Програмата включва  презентации на Веселин Илиев, на Анелия Иванова,Председател на НФ „ЗГС” на КТ „Подкрепа” , на Елен Деборд , Международен секретар на ФГА-СФДТ Франция и представител на Дирекция Инспекция по труда.

Поканени са областният управител Никола Чанев и кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини