96-годишен дядо изрисува къщите в селото и ги спаси от разрушаване (видео)

Изображение 1 от 4

    Сега 11-те къщи са туристическа атракция и един милион хора идват годишно, за да ги видят. Причината да се случи това е един-единствен човек, който отказал да се изнесе, когато властите решили да съборят старите постройки.

    Хуан Юн-Фу сега е на 96 години и казва, че няма да спре да рисува, дори да е на 100. Няма художествено образование, рисува така, както правел това като дете с баща си. Роден в Китай, участвал в борбата срещу комунистическия режим и когато Чан Кайши загубил, избягал заедно с другите опозиционери в Тайван през 1949 година. Там им дали временни жилища в селцето в централната част на страната. И Хуан живее в Тайчун от почти четири десетилетия.

    Когато започнали да разрушават квартала, той не напуснал. Един ден скучаел и нарисувал птица на стената на къщата си. После украсил още рисунката, и още, и още. Сега целият квартал е покрит с рисунките му, включително улицата. Студенти и активисти подели кампания да се запази мястото. В крайна сметка властите отменили събарянето. А Хуан продължава да рисува всеки ден до 3 следобед.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини