Още един евродепутат посети „Славейков“

В понеделник следобед гост в най-голямото училище в Южна България - "Петко Рачов Славейков" бе евродепутатът Светослав Малинов. Това е петият поред български представител в Европейския парламент, отзовал се на поканата на Клуба на младшите посланици за лична среща. Практически младите славейковци се срещат всеки път с представители на различни парламентарни групи, което е изключително ценно за формирането на техния евро-поглед.

Въпреки все още незавършените ремонтни дейности в училището за шампиони, гостът бе посрещнат в обновения кабинет по история от "бившите" вече младши посланици и други ученици, на които през януари месец предстои да участват в ЕВРОСКОЛА в Страсбург. Пред Светослав Малиновмладшите посланици изразиха разочарованието си от факта, че усилията, положени от тях по време на проекта за училища-посланици, не бяха достатъчно оценени. Показаха обаче, че интересът им към Европейския съюз далеч не е стихнал. Посещението на Светослав Малинов и проведената дълга дискусия придобиха важно значение за учениците, понеже гостът се оказа техен важен съветник при подготовката за Евроскола. Всички заедно обсъдиха въпроси, засягащи работата на Европейския парламент, усвояването на европейските средства, Брекзит и присъединяването на Западните Балкани. Славейковци получиха от първо лице своите отговори, важни за подготовката им за Евроскола.

В края на срещата евродепутатът призова учениците да се възползват максимално от големите възможности, които им се предоставят в сегашното европейско време. Остана впечатлен от факта, че училището ще представя България в ученическия ден на Европарламента в Страсбург за трети път.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини