Посрещаме Деня на народните будители с концерт днес

Рецитал и концерт под наслов "Будителство и творчество" ще бележат Денят на народните будители в Кърджали. Те ще се състоят днес  31 октомври, сряда, от 17.30 ч. в голямата зала на читалище "Обединение". Проявите ще отбележат празника, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и будители. 

Творци от няколко града, включително и от Кърджали ще се включат в празничната програма за Деня на народните будители в Кърджали. Тази година събитието ще се отбележи по нов и нетрадиционен начин под формата на рецитал и концерт. Участниците в него ще се опитат да се доближат до същността на будителството  и ролята на творците. 

Специален гост ще бъде доц. д-р Кирил Коликов от Пловдивския университет „П. Хилендарски“ и главен редактор на авторско списание. След честването желаещите творци ще могат да участват в срещата-разговор с него.

Инициативата е под патронажа на кмета на Кърджали Хасан Азис. Съидейници и съорганизатори са Община Кърджали, Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”, НЧ „Обединение 1913” и Филиал „Любен Каравелов” към Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини