Шоу спектакъл за будителите представиха децата от Миладиново

По случай Деня на народните будители – 1 ноември ученици от ОУ „Хр.Ботев” от кърджалийското село Миладиново организираха шоу-спектакъл пред автогара „21 век”. Децата нашариха автобус с портретите на народните будители Паисий Хилендарски, Климент Охридски, Христо Ботев, Добри Чинтулов, Св.Иван Рилски, Неофит Бозвели.

Нашареният автобус ще се движи три месеца в рамките на градския маршрут.

Представена бе и презентация за народните будители и на успехите на училището с ръководители Невин Мустафа и Несрин Расим. Организирана бе викторина на тема познавате ли народните будители.

Директорът на ОУ „Хр.Ботев” Байрам Юсеин сподели, че е традиция в учебното заведение да се отбелязват подбни идеи и прояви. Изнасянето на спектакъла в Кърджали е по повод юбилейното 90-годишно честване на празника на народните будители. По този начин отдаваме нашата признателност към първоучителите, които посветиха живота си за издигане на духовността на българската нация, заяви директорът на училището Байрам Юсеин.

Спектакълът бе организиран съвместно с община Кърджали и с финансовата помощ на управителя на „Арпезос бус” Георги Георгиев.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини