Незаконен превоз на животни и дървесина засякоха полицаите от Кърджали и Крумовград

Незаконен превоз на животни са установили полицаи от РУ-Кърджали при специализирана операция на 29 октомври за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. На КПП „Чилик“ за проверка бил спрян товарен „Мерцедес“, транспортиращ три крави и теле. 30-годишният водач не представил необходимите разрешителни за извършвания превоз. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Незаконен превоз на дървесина е засечен на територията на РУ-Крумовград в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. 71-годишен превозвал с трактор в землището на село Раличево немаркирана дървесина. Служители на Регионалната дирекция по горите съставили акт по Закона за горите.

71 ловци са били проверени в съвместна операция на районните управления в Крумовград, Джебел и Кирково и Регионалната дирекция по горите за редовността на разрешителните за носене на оръжие и използване на светлоотразителни елементи по облеклото. Няма констатирани нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини