Василена и Павел от „Паисий“ – победители в полуфинала на националното състезание „Моят град е моята крепост“

Моят град ли?

На пръв поглед град като всички останали – улици, хора, коли, забързано ежедневие, сякаш до болка познат… Погълнати от всекидневните проблеми не забелязваме това, което е съхранил през годините...

А днес - ние неговите граждани - успяхме да го видим през очите на младите паисиевци - Василена Пламенова Димитрова от 7 б клас и Павел Павлов Милев от 7а клас – победители в полуфинала на състезанието „Моят град е моята крепост”, проведено в Сливен на 24.10.2018 г. В оспорвана надпревара между осем ученически отбора от югоизточна България - Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Смолян и Кърджали - отборът на СУ „Отец Паисий“ завоюва първото място.

Образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“ е организирана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерство на образованието и науката и има за цел да популяризира постигнатото в регионите, да изгради у децата чувство на национална гордост и принадлежност към родните им места, да открият предимствата им, да осъзнаят, че в тях се случва нещо прекрасно.

Водещи на кампанията са известните актьори Димитър Рачков, Васил Василев – Зуека и популярната водеща на „АЗ обичам България“ – Евелина Павлова.

Надпреварата премина под формата на викторини в дисциплините история и география в борба от три кръга: 1-ви кръг - отборите отговарят на въпроси, свързани с културни и исторически забележителности на родния край, 2-ри кръг – знания за изпълнител, име и мелодия на популярни и народни песни, 3-ти кръг – колело на късмета определя област от България и въпроси за културни и исторически забележителности в нея.

Отборите на област Кърджали и Пловдив стигнаха до реми. След зададени допълнителни четири въпроса от Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Председател на журито - Петя Аврамова, паисиевци заслужено спечелиха първото място.

Победителите са интервюирани от различни национални медии, предстои им участие в предаването „Преди обед” като гидове, които ще разкриват пред зрителите забележителностите на нашия град.

В подготовката за състезанието активно се включват преподавателите им по история и цивилизации – г-жа Теодора Богданова, по география и икономика – г-н Тони Кънчев и по музика – г-жа Евгения Пейкова.

Поздравяваме отбора на СУ "Отец Паисий" за постижението и им пожелаваме успех и на големия финал в София на 4 ноември в зала 1 на НДК!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини