Една от залите в НЧ „Обединение 1913” ще носи името на диригента на хор „Незабравки” Марин Владинов

Една от залите в НЧ „Обединение 1913” ще носи името на диригента на Представителен дамски хор „Незабравки” Марин Владинов, който ни напусна през миналата година. Това съобщи лично председателят на читалищното настоятелство Стоян Анадолиев по време на юбилейния концерт спектакъл „50 години – хор Незабравки, който премина при изключителен интерес от страна на публиката снощи в дома на културата. Другата новина съобщи секретарят на читалището Камелия Чолакова.

Със подкрепата на Община Кърджали и лично на кмета инж. Хасан Азис, Хор „Незабравки” вече има написана история от журналиста в Общинското радио Павел Тенчев, обяви тя и прикани всички присъстващи в залата на Дома на културата след края на концерта да минат през фоайето и да си вземат по една книжка, озаглавена „Живот в незабрава”.  

И залата на партера и на балкона бяха препълнени от любители на хоровото изкуство, близки, приятели и познати на поколения преминали през състава, създаден през 1967 година към тогавашното училище „Митко Палаузов”. Тук бяха и много бивши „незабравки”, които се включиха в общо изпълнение със сега действащия състав.

Изключително разнообразен репертоар демонстрираха с хоровото си майсторство незабравките. Туристически песни, разработки по българския песенен фолклор, популярни хитове от българската и руска поп музика, гръцки песни буквално се лееха в продължение на час и половина в препълнената зала. И бяха подемани от хората в нея. А след всяко едно от изпълненията прозвучаваха и откровенията на самите хористки от Незабравки.

Камелия Чолакова прочете поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а бяха получени още поздравителни адреси от кмета инж. Хасан Азис, областния управител Никола Чанев, Дома на културата, ОДК училищата П.Р. Славейков и „Св. Климент Охридски”. Секретарят на читалището подчерта, че концерт-спектакълът „50 години – хор „Незабравки” е станал възможен благодарение на изключителното съдействие на община Кърджали, в това число и финансово, и лично на кметът инж. Хасан Азис. От негово име приветствие към хора поднесе заместник-кметът Веселина Тихомирова: „

Разтърсен и развълнуван от таланта и изпълненията на хор незабравки областният управител Никола Чанев също привества „незабравките”. Това направи и Стоян Анадолиев – председател на НЧ „Обединение 1913”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини