Връщат Николай Нанков в МРРБ като зам.-министър

"Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Малина Крумова е освободена от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Нейното място заема бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Малина Крумова става съветник към политическия кабинет на министър-председателя." Съобщението за това бе разпространено до медиите официално преди минути от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че в края на август Нанков и още двама - Ивайло Московски и Валентин Радев, подадоха оставки, съответно като министри на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешните работи. Оттеглянето им бе поискано от премиера Борисов на извънредното заседание на правителството заради катастрофата с автобуса край Своге, при която загинаха 20 души. Подалият оставка Нанков отиде в парламента, откъдето тази сутрин бе освободен от депутатите по негово искане и по лични причини.

Както стана ясно вече и официално, Нанков се връща в министерството, което оглавяваше, но този път като заместник на Петя Аврамова, която го наследи на поста само преди около месец.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини