Брифингът на Борисов, Цацаров и Маринов за убийството на Виктория Маринова (видео)

Българските медии реагираха на думите на премиера Бойко Борисов, с които той отправи упреци към средствата за масова информация след убийството на русенската тв журналистка Виктория Маринова. По бреме на брифинга той говори и за клеветническа кампания срещу страната ни. Правителството не е заслужило „държавата така да бъде хулена, докато всички работеха на 1000 процента“, каза Борисов".

Всички чужди посланици са извикани днес в 12 часа на разговор с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов, съобщава "Монитор". Разговорът ще се проведе в Министерския съвет. Премиерът иска да запознае дипломатите с разследването на убийството на Виктория Маринова в Русе. И да поиска да спре кампанията срещу България. В последните дни няколко посолства, включително това на САЩ, излязоха с позиции срещу България заради убийството на журналистката Виктория.

"В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. А сини и червени политици пускаха мейли до Брюксел и Щатите – мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай? Знаете как се крият извършителите, защото целта на един извършител [...] не е да си оставя слюнките, за да може 100 процента да бъде закован. Вместо това европейски политици ни разсипаха от туитъри и аз ще си променя мнението – много внимателно съм ги чел всичките", каза още Борисов.

Премиерът се закани да „имаме имаме сериозен разговор в ЕНП като отидем там“. „Но това е политиката“, заключи той.

Целият брифинг вижте във видеото, което съдържа и пълна официална информнация за зверското убийство:

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Вили
    9 -2
    12:19, 10 окт 2018

    Изненадана съм от изявлението на Борисов.Никой не му вярва и той се сърди. Ами не ти вярват защото никой не е доволен от работата на полицията.Не можеш да се сърдиш на хората.Погнаха те от чужбина и се справихте за няколко дни.Ами ако не те бяха погнали най вероятно нищо нямаше да разкриете.Повтарям, хората не вярват на полицията.Хубаво че се е намесила и германската полиция.А кой е виновен че хората не вярват на българската полиция?Ами тези дето управляват разбирасе.

Последни новини