Английски туристи - любители на влаковите пътувания посетиха Източните Родопи

Кърджали стана дестинация за английски туристи - любители на влаковите пътувания. Източнородопският град и най-южната ж.п. гара на България - Подкова са част от балканска обиколка с влак. Композицията тръгва от София, минава през Сърбия, Македония, Гърция и отново пристига София. Едно от направленията в България е София - Подкова - София. Линия 4 (Димитровград - Подкова) е предпочитана от чуждестранните туристи. Атракционнияттрен спира на места с красиви пейзажи покрай брега на язовир Студен кладенец и поречието на река Върбица, за да могат туристите да се полюбуват на тази част от планината и запечатат красотата на Източните Родопи във фотокадри. 

Композицията е от три вагона 50-а серия, теглена от дизелов локомотив (серия 07) с мощност 3000 конски сили. Машините от тази серия са пуснати в експлоатация в България в началото на 1972 година. Строени са в локомотивостроителните заводи в Коломна (Русия) и Луганск (Украйна). 

Освен англичаните, сред най-големите любители на превоза с ретро влакове, са германски, холандски и австрийски туристи. Това са основните групи чужденци, които най-често се возят на атракционна железница и идват организирано с туроператорски фирми.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини