Дамска вокална група "Ахрида" представи първия си си диск на среща с приятели

Първият си издаден диск представи Дамска вокална група „Ахрида” в Художествената галерия в Кърджали. Групата избра Световния ден на музиката за своята музикална среща „Да запеем с приятели” и посвети събитието на Деня на Кърджали, 21 октомври. Ето какви композиции съдържа дискът „Нежна носталгия”. За това информираха дамите от спортно-интелектуалният клуб "Ахридос": Дискът съдържа 12 песни, стил „стари градски песни“, шлагери, руски популярни песни и дует от оперетата „Царицата на чардаша“ на Имре Калман. Освен старите градски песни са включени авторови песни на Михаил Златарев, Цветан Илиев, Срежан Симич-Камба,  на композиторите Йосиф Цанков, Милка Георгиева, Мариета Ангелова.
Ще насочим вниманието ви специално и към Песен за Кърджали. Тя е по текст и музика на нашата съгражданка Иванка Христева и аранжимент също на нашия талантлив съгражданин Стамен Янев".
Дамска вокална група „Ахрида” към Народно читалище „Обединение 1913” е създадена през 2007 година. В нея са участвали 32 души, като за тези години формацията се утвърждава и на национално ниво. Солисти на групата са Марина Ламбрева, Руска Мюфтиева, Маргарита Петрова, Никола Радиков. Понастоящем ръководител на формацията е Гергина Стаматова. 
http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини