Търсят се неквалифицирани работници в Кърджали , глад за чистачки

Неквалифицирани работници се търсят на трудовия пазар в Кърджали през последната седмица.Има обявени позиции за 9 хигиенисти,14 общи работници и 9 работници в кухня.

Спешно се търсят кадри за машиностроенето.Бюрото по труда обяви 9 свободни места за настройчици на металорежещи машини с цифрово управление ,2 за шлосери и 7 за заварчици.

Продължава търсенето на педагози.Има вакантни позиции за учител по практика и преподаватели в гимназиален курс и детска градина.

3362-ма са безработните мъже, които са регистрирани в Бюрата по труда в област Кърджали към края на месец август. Как се разпределят те по възраст, съобщава директорът на областната структура Метин Хафъзсалим:
"Към края на месец август 2018-а, в бюрата по труда на област Кърджали са регистрирани 3 362-а жени - 61.3 %, и 2 120 мъже - 38.7%. Броят на жените намалява спрямо месец юли 2018 г. с 51, а на мъжете - с 83 души. Разпределението на безработните лица по признака възраст се отличава с нарастване на дела на различни групи с увеличаване на възрастта". 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини