Ансамбълът ни със злато на пет обръча

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечелиха титлата във финала с пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика в София. 

Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.
Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

В днешния последен ден от световното първенство зала "Арена Армеец" е пълна до краен предел.

Втората част от световните шампионки ансамбъл в историята на българската художествена гимнастика и техните треньори бяха представени официално днес пред публиката в "Арена Армеец" преди финалите на отделните уреди при ансамблите на световното първенство по художествена гимнастика в София.

Шампионките са настанени в специален сектор в залата и бяха аплодирани бурно от феновете по трибуните. Представени бяха всички ансамбли от 1989 година насам, заедно с техните треньори. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини