Еми Стамболова ще пее на 60-ия юбилеен традиционен панаир в Ардино

Поп-певицата ЕмиСтамболова, наричана още кралицата на баладите, ще изнесе концертна програма в рамките на традиционните есенни културни празници в Ардино. Концертната проява ще се състои на 15 септември (събота) от 19 часа на централния площад.

Традиционният ардински панаир, който тази година се провежда за 60-ти пореден път е събитие, което привлича десетилетия гости отблизо и далеч. Празникът ще започне на 13-ти септември и ще продължи до 16 септември (неделя). Организаторите са предвидили богата културна и спортна програма. Проявите ще бъдат открити на 14 септември (петък) с празнична илюминация и концертна програма с участието натанцова група „Ачеля“ от Крумовград, женска певческа група „Демет“ към Сдружение за турска култура и изкуство от Крумовград, група за турски фолклор към градското читалище „Родопска искра”, детска танцова група към ЦПЛР/ОДК-Ардино. Слово ще произнесе кметът на общината Ресми Мурад, след което програмата ще продължи с концертна програма на пловдивската група „Мистик:Струни и глас“. 
На 15 септември (събота) в центъра на града ще се организира програма на танцова формация от побратимената община Картал, Истанбул. Те ще представят танцови изпълнения и ще дефилират в центъра на града с традиционни народни носии от различни краища на южната ни съседка. Жителите и гостите на панаира ще се насладят и на изпълненията на танцовия клуб „Родопски кристал“ от Мадан.
За доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира ще се погрижи и оркестър „Родопи“ от Пловдив с ръководител Борис Христев, както и братята музиканти Емрах и Реджеб Якубови от община Борино, Смолянско.
В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. На градския стадион ще се проведе футболен турнир на малки врати, а в спортна зала „Юнак“ – турнир по тенис на маса за деца.
За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал, както и представителна група от Сдружението за културно сътрудничество «Егридерелилер» (ардинци) от Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини