Заловиха апаш по време на източване на цистерна с дизел в Кирково

Криминалисти от РУ-Кирково заловиха мъж по време на кражба на двигателно масло от склад за строителни материали в землището на село Кирково. Малко след 20 часа снощи 39-годишен разбил врата на помещение и се заел да източва гориво от цистерна. Полицаите го задържали на място. Иззета е туба с гориво и още 10 празни туби от мястото на произшествието. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кирково. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в управлението. Образувано е бързо производство, по което работи разследващ полицай. Група „Криминална полиция“ ще изяснява дали лицето е съпричастно и към други кражби на гориво в общината.

 За кражба от нефункционираща сграда на училище в село Чубрика 50-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Ардино. От сградата били изнесени пластмасови маси и табуретки за около 600 лв. Работата по случая продължава група „Криминална полиция“ в управлението.

Криминалисти от РУ-Ардино разкриха мъж, срязал с нож губите на лек автомобил „Опел“, паркиран в село Кроячево. След подадения сигнал за посегателството и организирани издирвателни действия е установен извършителят – 35-годишен жител на селото. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Това съобщиха  от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини