Мотоциклетист избегна челен удар и полетя в канавка

Мотоциклетист е пострадал при пътно произшествие в района на село Върбен. Произшествието станало вчера около 11 часа. 26-годишен с мотоциклет „Хонда“ предприел заобикаляне на спрял поради авария товарен автомобил, навлязъл в лентата за насрещно движение и за да избегне челен удар, излязъл в канавка. След преглед в Центъра за спешна помощ в Кърджали пострадалият бил настанен за лечение. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт. Вследствие на несъобразена скорост за другите две произшествия без пострадали. На бул.“Беломорски“ в Кърджали 69-годишен водач на „Шкода“ блъснал спрял пред него „Фолксваген“, който се задвижил и ударил лек автомобил „Шкода“, който също се привел в движение и блъснал „Форд“. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновния за произшествието е съставен акт. В района на село Върхари 21-годишен водач на „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда. Тестът на шофьора за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен му е акт по ЗдвП.

1128 автомобила и 1579 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Крумовград „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ за времето от 15 юни до 31 август тази година. Основни акценти са били: контрол на скоростните режими в населените места, спазване предимството на пешеходците, правоспособността на водачите, използване на защитни каски, обезопасителни системи и колани, управление на велосипеди, неправилно движение на пешеходци. Констатираните нарушения са 771 и за тях са съставени 69 акта и 702 фиша по ЗдвП.

Двама водачи са управлявали автомобили след употреба на наркотични вещества и са задържани за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. 37-годишен с „Ауди“ е бил проверен на бул.“Христо Ботев“ в града в петък около 15,30 часа. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за канабис. Същия ден около 14 часа на ул.“Стефан Стамболов“ бил тестван 37-годишен водач на „Фолксваген“. Резултатът показал употреба на канабис. И двамата шофьори отказали кръвни проби за анализ. Задържани са за срок до 24 часа в РУ-Кърджали и са образувани бързи производства. Малко преди 3 часа в събота на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали бил проверен 21-годишен водач на „“Рено“. 2,32 промила отчел тестът за алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство, а шофьорът е задържан в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини