Смачканата от два влака кола – против всички правила на релсите

Колата, ударена последователно от два влака на жп прелеза при старозагорското село Михайлово в късния следобед във вторник, е шофирана от 83-годишен мъж. Това става ясно от разследването на прокуратурата, която работи по изясняване на обстоятелствата за инцидента.

За тежкия сблъсък, при който шофьорът на автомобила почина на място, става ясно около 17,11 часа, когато е подаден сигнал на тел. 112 за възникнало пътнотранспортно произшествие на жп линия на прелеза на с. Михайлово.

Разследването сочи, че водачът на лекия автомобил „Опел Астра“ е предприел пресичане на охраняем жп прелез при работеща сигнализация и спусната автоматична прелезна бариера.

Автомобилът първо е ударен, в задната част, от преминаващ бърз влак в посока към София, след което колата се завърта, попада на съседни жп релси, където е ударена и от движещ се пътнически влак в посока Пловдив. От втория удар автомобилът е изтласкан от линията и се

спира в електрически стълб до жп пътя. Двете влакови композиции се движели в една и съща посока.

В 17,40 часа на мястото на пътнотранспортното произшествие е пристигнал полицейски екип, като до този момент там са се намирали служители на жандармерията. Незабавно е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, под чието ръководство са се извършвали следствените действия. Разследването по случая продължава.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини