Желая жената на приятеля ми

Какво да се прави, хора сме и в нас много често за надмощие се борят естествените ни инстинкти, егото ни, желания, морал, религиозни или други догми, страхове и какво ли още не. Личността ни определя кои от техните аргументи ще изкъшкаме, за да продължим нататък, но понякога нещата се проточнат мъчително в опитите да си се защитим в собствените си очи. Психолозите са наясно с картата на душите ни, когато загубим пътя си в някакви незнайни дебри там. Те имат термин за всеки вид помръдване на душата ни, за по-сериозните трусове  - диагноза. Да навлезем малко в тази терминология с усмивка - с блога на една позитивна психоложка.

"ЖЕЛАЯ ЖЕНАТА НА ПРИЯТЕЛЯ." разкрива цялата гама на защитните механизми ... в една конкретна ситуация, което потенциално може да накара един мъж да се обърне към психолог. Със сигурност сте наблюдавали поне един от тези защитни механизми.

ПРОЕКЦИЯ - Жената на приятеля ме желае.

ПРОЕКТИВНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ - Жената на приятеля ме желае и непрекъснато се опитва да ме съблазнява.

РЕАКТИВНО ОБРАЗУВАНИЕ - Мразя жената на приятеля!

ОТРИЦАНИЕ - Аз? Нея? Да желая? Как изобщо ви хрумна това!

ИДЕАЛИЗАЦИЯ - Жената на моя приятел е богиня, слязла от небесата! Покланям се на светлия й образ!

ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ - Ох, много е тъпа, а и виж ханша й, колко е дебел.

РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ - Аз съм здрав хетеросексуален мъж, тя е привлекателна жена, моето сексуално желание е абсолютно естествено.

МОРАЛИЗАЦИЯ - Моят приятел отдавна не докосва жена си, освен това и ѝ изневерява. Аз просто искам да даря тази нещастна жена със своята любов. Тя се нуждае от това!

ДИСОЦИАЦИЯ - Спах с жената на приятеля ми, но нищо не помня.

ИЗМЕСТВАНЕ - Безумно желая Мимето от вход Г.

СУБЛИМАЦИЯ - Написах 3 романа и 7 картини за мъжа, влюбен в жената на приятеля.

Текстът е с неизвестен руски източник. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини