Голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия

Учени направиха невероятно откритие за Голямата пирамида в Гиза - тв може да фокусира електромагнитната енергия във вътрешните си камери и в нейната основа.

Мистериозната структура е построена от древните египтяни преди хиляди години, а експертите откриват едва сега невероятните й сили.

Учените от университета ITMO и Laser Zentrum, Хановер са установили, че пирамидата е способна да създава „джобове“ с по-висока, концентрирана енергия във вътрешните си стаи и в основата си. Техните изследвания са публикувани в Journal of Applied Physics.

Изследователската група планира да използва резултатите за проектиране на наночастици, които ще бъдат използвани за разработване на сензори и високоефективни слънчеви клетки.

Д-р Андрей Евлюхин, научен ръководител и координатор на изследването, заявява: „Египетските пирамиди винаги са привличали вниманието ни. Ние, като учени, се интересуваме от тях, затова решихме да погледнем към Голямата пирамида, тъй като в нея частиците разсейват радио вълните резонантно“.

„Поради липсата на информация за физическите свойства на пирамидата, ние трябваше да използваме някои предположения. Например, предположихме, че няма непознати вътрешни кухини, а строителният материал има свойствата на обикновен варовик и е разпределен равномерно в пирамидата. С тези предположения постигнахме интересни резултати, които могат да намерят важни практически приложения.“

Изследователите моделирали разпределението на електромагнитните полета вътре в пирамидата, докато изучавали взаимодействията на електрическите вълни.

Учените са стигнали до откритието, че пирамидата концентрира тази електромагнитна енергия в своите скрити камери, включително в помещенията, съдържащи останките на Фараона Хуфу и неговата съпруга.

Има и една трета, недовършена камера под основата на огромната структура.

Анализът на екипа показва, че голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия в нейните вътрешни камери.

Тези скрити стаи включват камерата, в която е мумифицираното тяло на Фараон Хуфу, за когото е построен емблематичният паметник, и друго помещение, построено за жена му.

Но учените смятат, че необичайното откритие за електромагнитната енергия в пирамидата най-вероятно е просто съвпадение. Те вярват, че е много малко вероятно древните египтяни да знаят нещо за електромагнитните вълни и не биха построили пирамидата по този начин умишлено.

Пирамидата е била строена около 20 години, като е използван трудът на около 100 000 роби.

Учените сега планират да използват невероятното откритие за концентрирането на електромагнитните вълни в помещения в много по-малък мащаб, което може да създаде ефективни слънчеви клетки.

Според тях, по-високата енергия може да се използва за разработването на изключително чувствителни слънчеви клетки или дори за създаването на малки сензори.


Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини