25 °C

Голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия

Учени направиха невероятно откритие за Голямата пирамида в Гиза - тв може да фокусира електромагнитната енергия във вътрешните си камери и в нейната основа.

Мистериозната структура е построена от древните египтяни преди хиляди години, а експертите откриват едва сега невероятните й сили.

Учените от университета ITMO и Laser Zentrum, Хановер са установили, че пирамидата е способна да създава „джобове“ с по-висока, концентрирана енергия във вътрешните си стаи и в основата си. Техните изследвания са публикувани в Journal of Applied Physics.

Изследователската група планира да използва резултатите за проектиране на наночастици, които ще бъдат използвани за разработване на сензори и високоефективни слънчеви клетки.

Д-р Андрей Евлюхин, научен ръководител и координатор на изследването, заявява: „Египетските пирамиди винаги са привличали вниманието ни. Ние, като учени, се интересуваме от тях, затова решихме да погледнем към Голямата пирамида, тъй като в нея частиците разсейват радио вълните резонантно“.

„Поради липсата на информация за физическите свойства на пирамидата, ние трябваше да използваме някои предположения. Например, предположихме, че няма непознати вътрешни кухини, а строителният материал има свойствата на обикновен варовик и е разпределен равномерно в пирамидата. С тези предположения постигнахме интересни резултати, които могат да намерят важни практически приложения.“

Изследователите моделирали разпределението на електромагнитните полета вътре в пирамидата, докато изучавали взаимодействията на електрическите вълни.

Учените са стигнали до откритието, че пирамидата концентрира тази електромагнитна енергия в своите скрити камери, включително в помещенията, съдържащи останките на Фараона Хуфу и неговата съпруга.

Има и една трета, недовършена камера под основата на огромната структура.

Анализът на екипа показва, че голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия в нейните вътрешни камери.

Тези скрити стаи включват камерата, в която е мумифицираното тяло на Фараон Хуфу, за когото е построен емблематичният паметник, и друго помещение, построено за жена му.

Но учените смятат, че необичайното откритие за електромагнитната енергия в пирамидата най-вероятно е просто съвпадение. Те вярват, че е много малко вероятно древните египтяни да знаят нещо за електромагнитните вълни и не биха построили пирамидата по този начин умишлено.

Пирамидата е била строена около 20 години, като е използван трудът на около 100 000 роби.

Учените сега планират да използват невероятното откритие за концентрирането на електромагнитните вълни в помещения в много по-малък мащаб, което може да създаде ефективни слънчеви клетки.

Според тях, по-високата енергия може да се използва за разработването на изключително чувствителни слънчеви клетки или дори за създаването на малки сензори.

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
09 авг 2020
Последни новини