Никола Чанев: Общината има други терени за спортна база,не е необходимо да се прави в парк "Простор"

Днес, 1-ви август изтича 14-дневния срок в който заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за промяната на Подробния устройствен план на парк "Простор" до Общинска администрация. До момента в публичното пространство са заявени 3 възражения, съответно от жители на Кърджали, от общинските съветници от ГЕРБ и от областния управител Никола Чанев. Във връзка с възраженията за застрояване и парцелиране на парка на 26 парцела, от Община Кърджали изпратиха становище на  главния архитект на Община Кърджали Делин Запартов, че парк "Простор" няма да бъде застрояван. 
Изменението на Подробния устройствен план целяло изграждане на трафопост и две открити спортни площадки. Според архитекта неоснователни и неистина са твърденията за обособяване на 26 поземлени имота, отредени за бъдещо застрояване. 
"Добрите декоративни намерения на главния архитект на Кърджали не внасят никаква гаранция за това, че паркът няма да бъде застроен." Така коментира заявлението на главния архитект на община Кърджали областният управител Никола Чанев. С него разговаря Илияна Типова. 

Никола Чанев: "В това становище освен една декларация, че нищо няма да се застроява, и то не от управника на общината, не намирам нищо, което да опровергава нашите твърдения. Започвам с това, че там щели според главния архитект да бъдат построени единствено площадки на открито, т.е. терени и игрища за нуждите на футболния клуб "Арда-Кърджали". Лично ходих на място да се запозная с местата, отредени за това - старото гробище, поляната пред самолета. За мен това е недопустимо. Никой не е против развитието на спорта, разбира се, футболният клуб радва всички нас, но нима община Кърджали не разполага с други терени? Съвсем скоро, по повод изграждането на спортна зала, г-н Хасан Азис предложи терени около Водното огледало. Там наистина могат да се направят такива игрища, без това да засяга парка и да засяга поляните, на които си играят нашите деца. Бих предложил, в района на спортната зала, имотът, с който разполага държавата е 90 дка. Там държавата може също да предостави необходимите терени. Вижте - 26 парцела са посочени в Агенцията по кадастър. С какво точно опровергава нашите притеснения главния архитект на община Кърджали. С една декларация, че тези парцели не са предвидени за застрояване? По същия начин от община Кърджали ни уверяваха за различни имотни сделки, в т.ч. за златните имоти, че от тях ще произтече нещо хубаво, че са предвидени за обществени сгради? И разбира се, това не се случи. Гражданите на Кърджали искат да бъдат стопроцентово уверени, че в парк Простор няма да се строи нищо". 

БНР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини