Станаха известни финалистите за Купата на „Парадайс“

Отборите на ФК „Арда“ и ФК „Арда 1924“ ще спорят за трофея във финала на летния турнир "PARADISE CUP". Това стана ясно във вторник, след като двата отбора спечелиха не леките си двубой срещу силните отбори на FC „One Minute“ и ФК „Зелениково“. 
В първата среща отборът на „Арда“ победи тима на „One Minute“ с 6:3. Головете за „Арда“ реализираха Ерай Салиф ( 3 гола), Дамян Чаушев, и Кирил Брестовички (Бресто), Христо Николов (Дангата). Точни за „One Minute“ бяха Бекир Шабан, Фахри Тасим и Ерай Салиф (автогол).

Отборът на „One Minute“ разчиташе главно на контра атаки и през първата част тактиката им сработи. Показателен затова бе резултата на почивката, а именно 2:2. Втората част започна вихрено за ардинци и те на бързо дръпнаха в резултата с два гола на Ерай Салиф и Кирил Брестовички (Бресто). Бекир Шабан се опита да върне отбора си в мача отбелязвайки за 4:3, но малко след попадението му отново Ерай Салиф и Христо Николов(Дангата) подпечатаха добрата игра на своя тим, оформяйки крайното 6:3. По този начин отборът на ФК „Арда“ успя да стигне до финал без да е получил наказателен картон, което означава, че освен за титлата те продължават да се борят и за наградата за феърплей. Останалите отбори с шансове за нея са ФК „Припек“ и FC „Global Net“. 
Във втората полуфинална среща отборът на „Арда 1924“ разгроми тима на „Зелениково“ със 7:1. Точни за ардинци бяха Николай Терзиев (3 гола), Кирил Райкаджиев (2 гола), Емре Мехмед, Билгин Мехмед (автогол). Голът за „Зелениково“ реализира Сабри Сабри.

Благодарение на силната подкрепа от своите фенове зелените от ФК „Зелениково“ започнаха срещата на върха на възможностите си и на два пъти бяха много близо до отбелязването на гол, но Окан Ахмед нямаше късмет. Голът все пак падна след фал изпълнен от един от най-дейните на терена Сабри Сабри в 12-ата минута. Този гол сякаш събуди момчетата на „Арда 1924“ и след само две минути Николай Терзиев поведе отбора и изравни. Мачът се изнерви и твърдите единоборства преобладаваха, а в края на полувремето злощастен автогол си отбеляза един от най-опитните в състава на "Зелениково" - Билгин Мехмед.

Втората започна с трети гол за „Арда 1924“, дело отново на Ники Терзиев. Това попадение и последвалият втори жълт картон на Иван Иванов сякаш пречупи добре отбора на „Зелениково“. До края на срещата те допуснаха нови четири попадения във вратата си.

В спор за 11-ото място отборът на ФК „Импулс“ разби състава на FC „Global Net“ с 9:0

и записа първата си победа в турнира. В този двубой интрига нямаше, но след срещата всички бяха щастливи и доволни. Двубоят бе много коректен, както всички досегашни срещи на двата отбора в турнира. Мехмед Раим и  Суат Алиев от „Импулс“ записаха хеттрик на сметката си като Раим записа и хеттрик от асистенции. Останалите три попадения бяха дело на Хасан Якуб и на капитана Бекир Ергюн, който се разписа на два пъти. Изигралият много силен двубой Бекир Ергюн подари и щастливият момент за FC "Global Net" в този двубой. В края на срещата той си изкара жълт картон, който прие с усмивка. Картонът бе от голямо значение за момчетата от "Global Net", които продължават в борбата за наградата за феърплей, като както казахме за нея ще спорят с ФК "Арда" и ФК "Припек",които също все още не са били официално предупреждавани. "Припек" и "Арда", обаче имат по още един двубой. 
Последната среща бе повод да бъде гръмнато и първото шампанско в "PARADISE CUP". То гръмна от ръцете на "Докторите", които станаха шампиони на отборите класирали се трети в своите групи. Двубоят завърши 4:1 в полза на "Докторите", но отборът на FC "Kardzhali" определено има за какво да съжалява. Въпреки, че резултата на пръв поглед изглежда категоричен, това не бе съвсем вярно. Двубоят бе изключително равностоен. Видяхме два отбора с огромно желание за победа, като на моменти тя изглеждаше по важна от всичко. Двата отбора горяха в желанието си да спечелят и точно поради тази причина с картони за по две минути изгоряха младите Аксел Мустафа и Осман Хамза. Двамата все пак успяха да се реваншират на отборите си до края на първата част. Хамза с попадение, а Мустафа с добра игра. Последният участваше и в атаката за изравнителното попадение на Толга Халибрям (Тоти). При резултат 1:1 завърши първата част. Втората продължи да бъде интересна, като положения се сипеха и пред двете врати. Тридесет и петата минута от двубоя бе възлова за тази среща. Отборът на "Докторите" успя да реализира две попадения в рамките на една минута дело на Гюнай Али и Аксел Мустафа. До края FC "Kardzhali" опита всичко, за да се върне в срещата, но вместо това в последната минута Гюнай Али се възползва от грешка и оформи крайното 4:1. 
В понеделник ( 6 август) предстои да видим срещите за определяне на шампиона на отборите класирали се втори в групите си и срещите за определяне шампиона и класирането в топ четири на "PARADISE CUP". 
Срещите започват в 18:30, а награждаването ще бъде веднага след финала, който ще започне от 21:30. 

Гюнер Шукри

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини