Гол след гол в четвърти кръг на "PARADISE CUP"

Изиграха се поредните четири срещи от летния турнир на БАМФ Кърджали - "PARADISE CUP". Първите два двубоя бяха полуфинали за отборите завършили трети в своите групи, а вторите два двубоя полуфинали за завършилите втори в груповата фаза. По този начин освен шампион на целият турнир, в края на състезанието, организаторите от БАМФ Кърджали ще излъчат шампион на вторите и третите отбори. Ето как протекоха и самите двубои: 
Първата среща определено не беше за хора със слаби сърца. В нея  "Докторите" надделяха с 5:4 над ФК "Импулс". Среща, в която младостта и опита вървяха ръка за ръка и в единия и в другия отбор. Мач в който можеше да се случи всичко. Ту единият отбор излизаше напред, ту другия. За единият отбор хеттрик реализира Шабан Исмаил, а за другия Толга Халибрям. За "Импулс" гол отбеляза и Мехмед Раим, за "Докторите" пък се разписа и Гюнай Али, последният обаче го стори на два пъти с което донесе така желаната победа и от двата състава. Освен, че всеки гол бе много ценен, то бе и много красив. Дали той идваше след хубав изстрел или, след красива комбинация, не е от значение. Това което е важно и което ще остане като спомен за нас зрителите е страхотната демонстрация на феърплей и хубавият привкус, дошъл от една прекрасна игра. 
Във втората среща за деня имаше ново голово фиаско. В нея капитанът на FC "Global Net"- Евгени Георгиев - Генча не пропусна да отбележи дежурния си гол, като този път дори го удвои, разписвайки се на два пъти. За съжаление на отбора му, обаче отсъствието на титулярният им страж оказа по голямо влияние от колкото очакваха. Момчетата на FC "Kardzhali" реализираха цели тринадесет попадения във вратата тъгуваща по своя вратар. В отсъствието на капитана Шабан Илясин, диригентската палка на FC "Kardzhali" остана за заместника му Ялчин Мурад, който не разочарова. Шест попадения и четири асистенции е стряскащата статистика, която сътвори Ялчин. Четири попадения за изразителния успех добави Ники Къркеланов, а с по едно се отчетоха Джан Илясин, Осман Хамза и Месут Мустафа, който получи и жълт картон в иначе коректния двубой. Интересното, което трябва да се отбележи е, че всеки един полеви състезател от състава на FC "Kardzhali" днес се  разписа. 
В среща номер три се изправиха два отбора, които спокойно можеха да бъдат и в топ четири на турнира, при други обстоятелства. Тимовете на "Граничар" и "Ю ЕС Инженеринг" за пореден път демонстрираха много добър футбол и показаха как трябва да се провежда един оспорван мач и как трябва да завършва той. На пук на всички по спорни ситуации, капитаните и на двата отбора бяха повече от ясни към своите състезатели, като постоянно съветваха своите да показват уважение към съдия и противник. Владислав Димитров непрестанно подтикваше съотборниците си да се извиняват след нарушение, а Осман Фикри също държеше да няма излишни искри, като дори влезе на терена за да успокои свой играч след спорна ситуация, като малко след това и го замени. Поведението на капитани и играчи бе похвално и след края на мача, като те се поздравиха и пожелаха успех един на друг. Двубоят завърши 3:2 в полза на  "Граничар", след две попадения на Александър Димитров и едно на Слави Касабов. За "Ю ЕС Инженеринг" се разписаха Ерсин Муса и Мерджан Расим от дузпа. На три пъти и гредата помогна на кърджалийският отбор. 
В последната среща един срещу друг се изправиха комшиите ФК "Джебел" и ФК "Припек". Двата отбора играха под почти непрестанен дъжд, но в нито един момент не се оплакаха, а вместо това изиграха срещата, доставяйки си истинско удоволствие. Феърплей на ниво, освободен от напрежение двубои, съпътстван с красиви ситуации и допълнителен дъжд, но от попадения. Така можем да опишем последната среща от деня. С голове на Джемил Салибрям - Кампо, Михаил Младенов, Али Мехмед, Метин Юсуф и Любомир Андреев джебелчани се наложиха със 7:3 под проливния дъжд излял се над стадион "Шампион" в двора на училище "П. Р. Славейков". Точни за момчетата от "Припек" бяха Милен Башев, Орхан Аптула и Георги Касабов. Като цяло срещата бе много динамична и коректна. Доказателство за това е и единственото отсъдено  нарушение в двубоя, за което двата отбора трябва да бъдат поздравени.  

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини