Скандалът зрее в Болярово, какво в действителност става (видео)

Ситуацията изглежда още по-странно. 

Тази сутрин на живо NOVA предаде интересна случка в Болярово, където предстои хуманното избиване на стадата на хората. Очаква се днес да бъде взета втора проба от фермата, но собствениците не са видели документ от първата.  

Кои сте вие, пита снимащите със смартфоните си млади българчета от студиото водещият. Камерата ги показва. Който е пред телевизора ги вижда. Хубави млади момчета, спретнати и на крак от ранни зори. Нямат заучени готови думички, написани от някоя партийна централа, поведението им е убрано и не спират да снимат с телефоните си. Репортерката не успява да получи някакъв задоволяващ я отговор, но от студиото настояват. Въпросът навежда на идеята, че са пратени от някой. Ако пък излезе, че някой им плаща, още по-хубаво. Но момчетата явно не искат да хабят сили за телевизионна изява, нито да отричат, нито да потвърждават такива версии на телевизионерите.

"Вие предавате на живо и ние предаваме на живо", казва най-накрая един от тях, спокойно и възпитано. Ами сега?

Това видяха телевизионните зрители. На място обаче нещата не се развиват точно така, показва записът на директното предаване във Facebook, който ви предлагаме по-долу.

Може да не е в най-високо качество, но не е манипулирано тяхното предаване. Без редакторска намеса, без апаратна. Суров материал от една камера на смартфон. Около -25 минута започва интересният диалог на телевизионния екип. Преди това - младежите, които предават, дали са платени и т.н., нещата, които няма да видят телевизионните зрители.

И въпреки твърденията на институциите за напрежение, такова не се усеща в едночасовото предаване на живо в социалната мрежа. По-скоро тъга и пустош наоколо.

Струва си да се отбележи субтитрирането на телевизионния продукт. За интернет потребителите заглавието му е "Собственик на ферма: Няма да разреша втора проба от животните", на екран за телевизионните зрители акцентът е "Фермери срещу фермери". Не че са се изправили едни срещу други. Едните фермери в материала се съмняват в пробите и са срещу избиването на животните им, другите са били на жълтите павета да искат уволнения, а сега ни показват други - срещу уволненията. С малко помощ от студиото - и срещу това заразата да се разпространява. Все пак, ако зараза има... Фермери срещу фермери няма да видите в кадър. Както няма и кадри от усърдното обеззаразяване, кадри с хора в защитни облекла и картина от масовото унищожаване на животни. В предишни материали се говори за 4000 евтаназирани овце и кози. Говори се, а една снимка би казала всичко без думи, но такава липсва.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    asdasd
    1 0
    12:59, 21 юли 2018
    Преди години в Симеоновград казаха, че има шап. Проба от живогните на баща ми не бе взета. Унищожиха всичко поголавно. На сгопаните казаха, че ще платят само на тези, които доброволно си дадат животните. Години минаха докато се възстановят нещата. Съсипаха се цели стопанства.
    Ето и сега ще се съсипе бизнеса в този район. Ще внасяме меса от чужбина. Важното е българина да е зле... Мисля, че трябва повече отговорност от всички, за да се търси вариант убиване на животни като крайна мярка. А не още установили наличие та болестта и давай...сеч наред.
Последни новини