Каракачанов: Откъде накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти

„Ако мигрантите бъдат върнати в Гърция, те отново ще тръгне към Европа”, категоричен е той

„Откъде накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти? Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. България понесе много загуби. Все още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

СРЕЩА НА ВЪРХА В ЕС: Страните са разделени за имиграцията

„Политиката на Германия и няколко други държави в Европа, които безотговорно канят нелегални имигранти, ще доведе до проблем. И аз много се радвам, че благодарение на „Обединените патриоти” правителството зае много ясна и категорична позиция. Нещо, което ние повтаряме от 5 години - да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни”, обясни още Каракачанов.

И припомни за първата вълна от мигранти и бежанци, които пресякоха границата на България по пътя им за Западна Европа.

„Тези хора преди 4-5 години не тръгнаха от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, за да дойдат в България. Те дойдоха, поканени от Ангела Меркел и други либерални европейски политици, които казаха, че Европа е отворена за тях. България за тях беше само един транзитен коридор”, каза още Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната предсказа събития, които биха се случили съвсем скоро: „Ако бъдат върнати от Германия или други европейски държави, стотина хиляди такива имигранти в Гърция, те след време ще искат отново да бягат. Тази вълна от хора, която те искат да върнат от Европа в Гърция, отново ще тръгне към Европа. Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим?”

И зае категорична позиция: „Нека да помислим и да кажем на хората кой е българският интерес, а той е подобни хора да не бъдат допускани да се връщат в България”.

„Аз мисля че в последните години българската политика започва да се ориентира в правилната посока”, каза още Каракачанов и припомни позицията на страната ни относно плана „Макрон”, който засяга всички европейски превозвачи.

По темата за вдигането на акциза за електронните цигари, Каракачанов заяви: „Когато имаш идеята да вдигаш някакъв акциз, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото възникват няколко въпроса – защо се прави сега, какъв би бил ефектът. Не може в петък, половин час преди да си тръгнат народните представители от парламента, да отидеш с два листа и да им кажеш: „Хайде, подписвайте, че бързаме”. Малко уважение е необходимо. В края на краищата ние сме коалиционни партньори. И за да няма турболенции, трябва да има диалог, а този въпрос не беше обсъждан”.

Източник: novanews.bg

Коментари в сайта

Последни новини