Отровените в Еймсбъри с подобни симптоми на Скрипал

Отровената двойка в английския град Еймсбъри, приета рано тази сутрин в болница в град Солсбъри, показва подобни симптоми на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, които бяха отровени в Солсбъри на 4 март с нервнопаралитично вещество новичок, съобщават британските медии, цитирайки военни източници.

Мъжът и жената се намират в критично състояние, след като са били намерени припаднали в жилищна сграда в Еймсбъри, който се намира на 13 км от Солсбъри.

Те са лекувани понастоящем за излагане на неизвестно вещество, като от военната лаборатория в Портър даун вече проучват проби във връзка с наличните симптоми, за да определят дали отравянето е свързано с инцидента със Скрипал.

Полицията на графство Уилтшър, където се намира Еймсбъри, е предала случая на полицейското звено за борба с тероризма, а правителството е в течение с казуса, докато разследването е в ход, като засега от полицията не се наемат да кажат дали е било извършено престъпление.

От службите за сигурност се опасяват, че случаят може да е свързан с отравянето на семейство Скрипал. Великобритания обвинява Русия за атаката, след която 23-ма руски дипломати бяха изгонени от страната.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини