Инициативата Google Дигитален гараж в СУ „Отец паисий“

На 28 юни в СУ „Отец Паисий“ се проведе семинар с дигиталния консултант на Google – Красен Станчев – по проект, свързан с инициативата Google Дигитален гараж в България. Кърджали е един от 37-те градове в страната, реализиращи тази инициатива, а СУ „Отец Паисий“ – единственото училище в област Кърджали, участващо в обучителния семинар.

Проектът, който стартира в страната на 14 май в сътрудничество със SoftUni Digital и в партньорство с Българската търговско-промишлена палата (БТПП), се реализира в областния град с подкрепата на община Кърджали. Основната проектна цел е повишаване на знанията на предприемачеството и ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие в бизнеса.

Инициативата се развива и в други части на света, където дава забележителни резултати. Досега 26 000 души от България са преминали различен етап на обучение, в различни курсове на онлайн платформата, придобивайки дигитални умения. Голяма част от тях са отбелязали значително подобрение в работата си или са намерили ново работно място.

Споделяме ви моменти от обучителната офлайн среща, посветена на дигиталния маркетинг, в която паисиевци се включиха с огромен интерес и имаха възможност за консултации лице в лице относно присъствието и все по-голямата необходимост от дигитални умения в съвремието ни.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини