Мис Македония

Саня, как така се пръкна в българското издание на „Мюзик айдъл"?
- Трябваше им едно хубаво момиче между двама хубави пича. Не се шегувам. Телевизията, в която работя като водещ, излъчва новия сезон на шоуто. Шефовете ми са предложили на Иван и Андрей да ме включат в екипа си. Явно двамата са искали ново лице, което да води заедно с тях шоуто. Не без значение беше и опитът ми като водеща.

- Изненада ли те поканата на Иван и Андрей?
- Беше страхотна олелия. Въобще не очаквах, че телевизията, в която работя, ще излъчва подобно шоу. Трябваше много бързо да се ориентирам в ситуацията. Не знаех какво точно ще се иска от мен и бях притеснена дали ще се справя. Сега се чувствам все едно цял живот съм била част от екипа на шоуто.

- Звучиш доста самонадеяно.- Всички хора от българския екип ми помогнаха да се чувствам като у дома си. Вече девет години се занимавам с риалити шоута и имам достатъчно голям опит, че да не се чувствам като някоя уплашена ученичка. Хората тук са страхотни. Чак ме учудиха как се надпреварват да ми обясняват, ако нещо не ми е ясно. Притеснявах се единствено да застана до опитни водещи като Иван и Андрей, но двамата много бързо ме вкараха в техния екип и нямам проблеми.

- Не те ли дразнят с доста неприличните си намеци?- Стига глупости! Тримата добре знаем как се прави качествено шоу. Съвсем нормално приемам мъжкия им интерес към мен, но не им оставам длъжна, когато започнат да прекаляват. Двамата са отлични водещи. Въобще не мога да отлича кой е по-добрият. Приемам ги като две в едно.

- Ти самата какви закачки измисляш, за да им отвърнеш?- Все ги питам колко точно са високи и не се ли притесняват да стоят до мен. Смешно е, че и двамата са малко по-ниски от мен, когато съм на токчета. Учудвам се, че много хора ме смятат едва ли не за великан. Всъщност съм висока точно 178 сантиметра. Не е важно кой колко е висок. Иван и Андрей са страхотни. Рядко се срещат подобни професионалисти. Постоянно мислят какви проекти могат да развият. Това изисква да работят по 24 часа в денонощието. Затова и шоуто върви толкова добре.

- Колко точно са дълги краката ти?- Не съм ги мерила, но са доста дълги. Постоянно получавам комплименти за фигурата си. Не поддържам никаква специална диета. Благодаря на мама и тате за гените, които са ми предали. Ям, каквото искам и когато поискам, но не пълнея. Не знам откъде ми идва страшна енергия понякога и тогава ходя да потренирам малко кик-бокс. Може би и това допринася да съм в доста добра физическа форма.

- Ти самата умееш ли да пееш?- Често си организирам домашно караоке с приятели. Пея под душа, но не звуча чак толкова добре. Няколко пъти съм се качвала и на сцената в заведение да изпея някоя песен с оркестъра. Музиката е в кръвта ми. Може да се каже, че съм свързана с това изкуство. От доста време се изявявам като текстописец. Написала съм поне двайсет текста на известни македонски песни.

- Коя е любимата ти македонска певица и знаеше ли нещо за българската музика, преди да дойдеш в София?- Страшно харесвам Каролина Гочева, която е и моя добра приятелка. Сега се запознавам с българската естрада. По-рано нищо не бях чувала за вашата музика. Вече имам любима песен. Страшно ми харесва песента „Обичам те до тук" на ФСБ. Страхотна песен е това.

- С какво се занимаваше, преди да те поканят Иван и Андрей?
- От девет години работя като водеща. Хората ме видяха за първи път, когато спечелих конкурса „Мис Македония" през 2000 година. В продължение на четири години съм водеща на риалити шоуто „Това съм аз". В момента съм главен редактор на забавните новини в телевизиите А1 и А2.

- Харесват ли ти избраните да се борят за първото място в шоуто?- Гледах в интернет най-интересните моменти от предишния сезон. Страшен хит беше изпълнението „Кен лий" на вашата певица. Май цял свят го хареса. Убедена съм, че тази година кандидатите са значително по-добри от предишните два сезона. Има страхотни попадения. Няма как да ви кажа кои са фаворитите. Страшни приятели станахме. Живеем в хотел и постоянно сме заедно, когато нямат репетиция. Горда съм с моите сънародници Александър, Боян и Дарко. Отличници са!

- Опиши с по няколко думи членовете на журито в „Мюзик айдъл"?Дони винаги е честен, цени музиката, винаги е разположен да помага на изпаднал затруднение кандидат-идол. Мария е мила, добре изглежда - винаги готова да даде подходящ съвет. Фънки е много директен в оценките си, приятен и дори фин човек. Тримата са много добри в своите области, но се допълват чудесно, когато са заедно.

- Не е ли много пресилено да наречеш Фънки фин и мил човечец?
- Имам привилегията да видя какъв човек е Фънки, когато не е на сцената. Той е изключително приятен събеседник и въобще не е такова страшилище, за каквото го мислят хората. Шоуто няма да е същото, ако го няма него да хапе участниците си с директни коментари и да ни учудва с избора си на облекло. Сигурно понякога и на него му е трудно винаги да бъде лошото момче, но шоуто изисква от него да забрави за личните си предпочитания и да влезе в не толкова приятната роля.

- Харесва ли ти външността на Мария?- Добре изглежда и се държи като професионалист. Не бях чувала нейна песен преди, защото не си падам по фолка. Често си говорим зад сцената и засега се разбираме добре.

- Кажи нещо по-специално и за Дони?- Рядко срещана прическа има тоя човек. Не съм виждала подобно изпълнение в Македония. Работяга е, но и страшен късметлия. Женен е за една от най-хубавите жени, които съм виждала някога.

- Излизате ли често с членовете на журито и водещите да се забавлявате?
- Досега само веднъж съм имала шанс да изляза с журито. Виж, с талантите сме постоянно заедно. Нямаме време за много забавления, защото има работа за вършене. Самите музиканти са под постоянно напрежение и им е невъзможно да обикалят нощните заведения.

- Мразят ли се наистина македонците и българите?- В шоуто не съм усетила и капка напрежение между му¬зикантите от двете страни. По принцип никога не съм знаела какво е това омраза. Научена съм да обичам хората. Родителите ми са ме възпитали да не отварям душата си към подобни лоши чувства. Космополитен човек съм и за мен няма значение каква религия изповядва и какъв е цветът на кожата на човека срещу мен. По принцип в Македония не съм усетила нито веднъж някакво по-специално негативно отношение към българите. Не ми е ясно кой насажда някакво изкуствено напрежение между двата народа.

- Не ти ли направиха проблем, че ще участваш в българско шоу?- Защо да ми правят проблеми. Музиката не познава граници. Виждате, че говоря на своя майчин език в шоуто. Не съм чула лоша дума по мой адрес, след като влязох в българския „Мюзик айдъл".

- Къде ти харесва повече - в Скопие или в София?
- Нормално е да харесвам повече Скопие, защото това е моят роден град и в него съм изживяла най-хубавите моменти от живота си. Там са и всичките ми приятели. В София също се чувствам доста добре. Има какво да се разгледа и къде да се отиде. Не съм съгласна, че е много мръсно, прашно и разбито. На мен ми допада софийската атмосфера.

- Коя е най-голямата клюка, която си чувала по свой адрес?- Свикнала съм с опита на твои колеги винаги да се стремят към сензацията и да търсят нещо жълто за известните хора. В крайна сметка клюките се продават най-добре. Смешното е, че най-голямата клюка за мен я измислиха тук, в България. Написаха, че съм била гадже на бившия министьр-председател на Македония Владо Бучковски. Не го познавам тоя човек. Ако някога имам възможност да го срещна лично, със сигурност ще му кажа какво са измислили за нас двамата в България. Сигурно доста ще се посмеем. Ако министрите ни започнат да носят размъкнати фланелки и скейтърски маратонки, може и да се загледам по някой от тях. Иначе не са мой тип. Учудвам се, че толкова лъжи се пишат по мой адрес. В действителност водя доста нормален, обичаен и дори безинтересен живот. Щастлива съм, че измислят толкова интересни глупости за мен, че да си разнообразявам ежедневието.

- Имаш ли си гадже?- От година и половина съм заедно с момче от Словения. Преди шест месеца той реши да се премести в Скопие и сега живеем заедно. Работи като директор на маркетингова компания. Двамата сме страшно заети и ценим свободното си време. Страшно обичаме да играем заедно на „Плейстейшън 3″. Тази игра е моята страст и хоби. Понякога играем до ранни зори и после съжалявам жестоко, че не съм се наспала. Другото ни основно занимание в свободното време е сноубордът.

- Как издържаш толкова дълго време без секс покрай ангажиментите ти в „Мюзик айдъл"?
- Много от удоволствията, които получавам само в Скопие, ми липсват в София. Работата си е работа и трябва да правим жертви заради кариерата.

- Разкажи нещо повече за модните ти ангажименти?- Никога не съм се изявявала като манекенка и все пак съм
имала доста ангажименти като рекламно лице. Най-големият ми успех е спечелването на титлата „Мис Македония". Не ми беше много трудно и не съм играла някаква роля. Бях самата аз и това ми помогна.

- В България се говори, че конкурсите за мис са нагласели. Как е в Македония?- Никога не бих участвала в конкурс, в който предварително се знае кой е първи, кой е втори и т.н. В Македония не съм чувала да има слухове, че някой подобен конкурс за красота е бил нагласен. Ако в България е имало нещо подобно, се учудвам защо момичетата са се навили да участват в състезание с предварително ясен изход.

- Имаш ли си вече фенове в България? Разпознават ли те хората по улиците?- Доста често ме разпознават по улиците. Искат да се снимат с мен и да си вземат автограф. Най-интересно ми е на границата Гюешево. Всички митничари се нареждат да се снимат с мен, но нямам проблем с бързото преминаване през различните пунктове. Избягвам да обикалям улиците и заведенията. Стайно растение съм. Най-добре функционирам в домашна обстановка.
Източник: kliuki.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини