Кръшни хора на традиционния събор в Синчец

Въпреки проливния дъжд областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям уважиха традиционния събор в ардинското село Синчец.  Те бяха посрещнати сърдечно от местните жители и гостите на родопското село.

От свое име и от името на Движението за права и свободи Изет Шабан поздрави най-сърдечно присъстващите мюсюлмани и техните семейства по случай Рамазан Байрам. „Пожелавам ви много здраве и щастие, мир и надежда за по-добри бъднини!“, заяви Изет Шабан.

В събота в Синчец се проведе селищен празник с богата музикална програма. Имаше чевермета, скари с кебапчета и кюфтета. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър от Кърджали.

Кметът Ресми Мурад също поздрави присъстващите с празника Рамазан Байрам. „Радвам се, че превърнахте тази инициатива в една много хубава традиция. Ръководството на общината винаги ще откликва за провеждането на подобни събития, които сплотяват хората от близо и далеч. Вярвам, че всяка година ще идвате тук, за да се веселите и да споделите проблемите, болките и радостите си”, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад.

Селският управник Хълми Мустафа отбеляза, че е много щастлив от факта, че и тази година отново се събират на мегдана пред кметството. „Затъжихме се един за друг. Родили сме се в тази прекрасна земя, тук пораснахме, изучихме се и продължаваме да живеем”, заяви Мустафа.
Байсе Шабан от Истанбул за втори път идва на проявата заедно сдъщеря си Наиме. „Родена съм в близкото село Ленище и всяка година идваме в родния си край. „Търсим миналото си, а младите търсят бъдещето си. Ние възрастните само със спомените се връщаме в отминалото време. Много бързо отлетяха годините. Надявам се тази инициатива да продължи”, коментира Байсе Шабан.

Празникът продължи с музикална програма, а кметът Ресми Мурад лично поведе хорото.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини