Баровци с баварец налитат на полицаи на центъра на Кърджали, закопчават ги

За хулигански действия и съпротива срещу полицейски служители 34-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 3,30 часа тази сутрин на ул.“Булаир“ в града бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,33 промила. По време на проверката 34-годишен пътник от колата се нахвърлил с обиди и закани към полицейските служители. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувани са две бързи производства – за управление на автомобил след употреба на алкохол и за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство по чл.345а, ал.1 от Наказателния кодекс за подправен идентификационен номер на моторно превозно средство. Интервенцията била установена върху рамата на лек автомобил „Мерцедес“, представен за първоначална регистрация в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали от 23-годишен. Работата по случая продължава сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР и разследващ полицай.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за измама. 49-годишен кърджалиец бил въведен в заблуждение, че ще му бъде доставена селскостопанска техника и той превел по банковаа сметка 85000 лв. през месец февруари, тази година. До момента доставка не е извършена. Работата по изясняване на случая продължава сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини