Дете с велосипед пострада при пътен инцидент при Горна крепост

12-годишен велосипедист пострадал при пътен инцидент снощи около 19,30 часа по пътя между селата Горна крепост и Люляково. Момчето било блъснато от лек автомобил „Ауди“, управляван от 45-годишен. Пострадалият бил настанен за лечение в болницата в Кърджали със счупен крак и контузна рана на главата. На водача е направен тест за алкохол с техническо средство, резултатът е отрицателен. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда при пътнотранспортно произшествие. Работата продължава разследващ полицай.

Мълния запалила къща в село Растник. Инцидентът станал вчера около 16 часа. На място за потушаване на огъня били изпратени петима пожарникари от службата в Подкова и от участъка в Бенковски. Изгорели: 115 кв. м покривна конструкция, 90 кв. м междуетажна конструкция, дограма, мебели, техника. Двама служители от пожарната в Джебел загасили в село Жълъдово горящо дърво, запалено също от мълния.

545 къса цигари без акцизен бандерол са били иззети при специализирана операция на територията на областта. Тютюневите изделия били открити при проверки на автомобили в селата Чубрика и Студен кладенец и на 47-годишен. На притежателите на цигарите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини