Кърджалийци искат нов приют за безстопанствени кучета, сочи анкета

Кърджалийци искат нов приют за безстопанствени кучета,сочи анкета на сайта Кърджали бг вести.91 % от включилите се в допитването са на мнение,че има нужда от нов приют.Едва 4,5 на сто са на противоположното мнение.4,5%  споделят,че не могат да преценят.

Ще припомним,че защитници на животните имаха няколко срещи с градоначалника инж.Хасан Азис по проблема.Ето какво заявиха двама от тях пред Кърджали бг вести.

Жанета Богданова сподели:Имаме уверението на г-н Хасан Азис,че ще съдейства. Кмета ни закара до с.Седловина,за да ни покаже теренът на бъдещият приют,който ще отговаря на всички изисквания. Ние силно се надяваме да си спази дадената дума и ще следим изкъсо за това.

Никола Стоев посочи,че градоначалникът е информирал защитниците на животните от Кърджали,че новият приют ще бъде на площ от 25 000 дка.Той ги е запознал с преписката която води с министерствата на отбраната и на земеделието,за придобиване на собствеността върху терена.Кметът Хасан Азис е подчертал,че приютът ще обслужва седемте общини в областта.Градоначалникът е изразил задоволство,че за първи път има такова единодействие на общини в решаването на проблема с популацията и грижите за бездомните кучета.Стоев е споделил пред градоначалника опасения да не се случи прехвърляне на отговорности относно стопанисването му.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини