„Движи се и спортувай за здраве!, призовават славейковци

Изображение 1 от 2

                   За втора поредна година групите за целодневна организация на учебния ден за 5-ти и 6-ти клас на СУ „П.Р. Славейков“ проведоха щафетни игри “Движи се и спортувай за здраве”. Те бяха организирани в Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле.

    Денят започна със здравна беседа за оказване на първа помощ при кръвотечение, изнесена от медицинската сестра в училището Петя Радева. След това учениците сформираха отбори за щафетните игри – „Ястреб“, „Стрела“, „Батман“, „Ракета“ и „Гепард“. Състезанието започна и след оспорвана борба на петте поста – ходене по въже, скачане с чувал, скокове с въженце, преодоляване на препятствия с пълзене и хвърляне в цел, първото място заеха участниците от отбор „Батман“ /Несин, Серджан, Хилми, Берк , Беркай и Джан от 6 клас/. На второ място се класира отборът на ястребите – Рамадан, Емре, Жан, Онур, Ердал и Вилиян също от 6 клас. Трето място зае тимът на „Ракета“, съставен от ученици от пети клас  – Иван, Васил, Ники, Георги, Сезай и Денислав.

                  Оспорвана беше борбата за теглене на въже. И тук със своята сила и спортна злоба се откроиха представителите  на „Батман“ и „Ястреб“ и определиха първото  и второто  място.

                  С голям интерес премина състезанието по стрелба с лък. По-голямата част от участниците за първи път виждаха лък и с голямо желание няколко смелчаци опънаха тетивата, а най-точен беше Вилиян от шести клас.

                  Началникът на  центъра Минчо Гумаров демонстрира на учениците устройството и стрелбата с  въздушен пистолет и от всеки отбор по един участник опита  възможностите късмета си. Най-добър резултат като за първи път постигна  Мерт Алпай от пети Б клас.

                   Най-приятно беше около  таблото за дартс. Умения в изстрелването на стрелички демонстрираха 12 участници. Най-сигурна и точнабеше ръката на Емре Касаб от 6 г.

               Заместник-директорът на СУ „П.Р.Славейков“ г-жа Маргарита Демирева награди шампионите с грамоти и предметни награди. В края на деня всички участници и ръководители поставиха цветя на паметника- чешмана загиналите във войните и с едноминутно мълчание отдадоха почитта си към техния подвиг.

              Групите за целодневно обучение в прогимназиалния етап на обучение на СУ „П. Р. Славейков“ за пореден път доказаха, че освен подготовка по учебния материал дават на учениците едно незаменимо обучение в сфери, които не са включени в учебната програма. С акцент върху физическата активност и забавлението ученето в края на учебната година е по-ползотворно.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини