„Сготви за баба” в хоспис „Добролюбие”

През октомври тази година се навършват 10 години от учредяването  на Хоспис“Добролюбие“, като дъщерно дружество на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД.Във връзка с юбилея, хосписа ще организира редица инициативи, в които ще участват пациенти и техните семейства, партниращи на лечебното заведения организации, граждани, медии и др.

Вчера бе втората проява на инициативата „Сготви за баба“. В тази инициатива  участватразлични организации. На професионалните празници на различните  гилдии/лекари, журналисти, художници, полицаи, учители, строители, хотелиери  и т.н./ ще се готвят ястия за пациентите  на хосписа.  Гозбите  се приготвиха от представители на съответната професионална организация. На 09.06. 2018г. е професионален празник на строители, хотелиери, цветари, сладкари и др.  Председателят на управителния съвет на Асоциация по туризъм „Перперикон“ и  собственик на комплекс „Меаца“ инж. Фахри Идриз се включи безрезервно в инициативата. Професионалисти от кухнята на ресторант „Меаца“ развъртяха черпаци и сътвориха вкусна телешка яхния и домашна бисквитена торта.

До края на октомври 2018г.ще се организират и инициативи свързани с проблемите на възрастните хора, както и  проблемите на институциите полагащи  грижи за тях.

     Ще има мероприятия свързаниблаготворителната дейност на арт галерия „Милосърдие“, която е разположена в хосписа. 

Ще се опитаме да привлечем доброволци за морална и  духовна подкрепа на пациентите. Доброволци от общността ще могат да поемат някои дейности извършвани в лечебното заведение, като: Четене на книги, извеждане на пациент на разходка, разговори, развлекателни занимания и др. Желаещите да положат доброволен труд в хосписада сесвържат с администрацията на  тел. 0361/68306 или е-mail:  hospiskj@abv.bg

Хоспис „Добролюбие“ благодари на екипа на инж. Фахри Идриз!!!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини