Изчезналите български ученички в САЩ избягали с бандата Latin Kings?

Изчезналите две български ученички в САЩ най-вероятно са избягали от домовете си, това обявиха от местната полиция, като така потвърдиха съмненията, породени от самото начало от факта, че са взели свои вещи. Издирването на тийнейджърките от Rowling Meadows High School продължава.

По неофициална информация е най-вероятно 16-годишната Натали и 18-годишната Велина, с които няма връзка от една седмица, са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към бандата Latin King, която е най-старата и голяма латино банда по света, съобщи сайтът, базиран в САЩ - bg-voice.com. Според доклад на ФБР за криминалната активност на бандата от 2012-та година членовете й си набелязвали млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата - често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Засега разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърждават информацията за Latin Kings, но казаха, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", заяви сержант Буксинзки, който уточни, че е почти сигурно, че те са заедно.

От дома на Натали Наскова липсват дрехи, както и зелената й карта. По закон, ако тя бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление и родителите ѝ ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е случаят с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата, уточни Бузински, като подчерта, че правят всичко възможно да открият двете българки.

Бащата на Велина казва, че за последно тя е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

Родителите на двете български момичета молят ако някой има информация за тях да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини