iOS 13 ще превърне iPad в компютър Mac

Нова версия на мобилната платформа iOS ще разшири функционалните възможности на таблетите iPad, така че да станат работен инструмент, а не просто устройство за забавление.

През следващата година се очаква да излезе версия iOS 13, благодарение на която потребителите на iPad ще могат да ползват своите таблети така, сякаш се персонални компютри Mac, съобщи Блумбърг.

Apple ще добави в новата си мобилна платформа голям брой функции, които вече са налични в десктоп операционната система macOS. Предвиждат се също функции за многозадачност и едновременна работа на две приложения в iPad.

В допълнение, компанията ще разшири функционалността на писалката Apple Pencil. Версия 13 на iOS се очаква през 2019 г., като преди това – на конференцията WWDC 2018 през юни – Apple ще представи iOS 12 и вероятно нови устройства на нейна база.

Таблетите отстъпват позиции на пазара, именно поради факта, че не намират приложение за работни цели. Повечето потребители гледат на таблетите като на устройства за развлечение, но такива са и смартфоните, а те са по-компактни и удобни.

Шансове в бизнес сегмента имат таблетите-трансформъри под управление на Windows 10, които могат да се ползват и като ноутбуци, и iPad, разбира се, предвид системните усилия на Apple да превърне своя таблет в инструмент за работа, вкл. за нуждите на професионалисти.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини