Млади огнеборци мериха сили в община Кирково

Районното състезание между  Младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец” се проведе в община Кирково.

В състезанието, проведено на стадион ”Керамична фабрика” в с. Подкова, ученици от седем училища от общината показаха бързина, сръчност, издръжливост и спортменство.

Надпреварата, организирана от РСПБЗН Подкова,  протече в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „ 400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Победител в комплексното класиране стана отборът на Средно училище „Отец Паисий” с. Кирково с резултат от 1034 точки. Техен достоен опонент,  класирал се на второ място е  отборът на Средно училище „Никола Йонков Вапцаров” с.Бенковски  с резултат от 1028 точки, а  трети останаха младите огнеборци от Основно училище „Христо Смирненски” с.Фотиново с 995 точки.

         Наградният фонд за поредна година бе осигурен от община Кирково.

Наградите на победителя и участниците в състезанието бяха връчени от Кмета на Община Кирково Шинаси Сюлейман, зам.Кмета на община Кирково госпожа Валентина Димитрова и  гл.инспектор Валентин Карев – Началник сектор „Превантивна дейност и контрол”  при РДПБЗН Кърджали.

         Младите огнеборци от  Средно училище „Отец Паисий” с.Кирково показаха, че са най-добрите и ще представят общината на Областното състазание на 17 май.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини