Ученици от Мост първенци в областното състезание „Млад огнеборец”

Отборът на ОУ „Христо Смирненски” взе златните медали в проведеното днес на стадион „Дружба” в Кърджали областно състезание „Млад огнеборец”. Сребърни медалисти станаха учениците от СОУ „Никола Вапцаров” в село Бенковски, а с бронзови медали се окичи тимът на СОУ „Христо Ботев” в Джебел. На четвърто място е отборът на СОУ „Васил Левски” в Крумовград, пети – на ОУ „Васил Левски” в село Равен, шести – ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Падина.

В традиционното състезание, което се провежда под патронажа на областния управител Бисер Николов, се включиха шестте отборни първенци от районните състезания. Участниците премериха майсторство в две дисциплини -  бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане.

Наградите за първенците – купи, медали и грамоти, бяха връчени от областния управител Бисер Николов. Като патрон на състезанието той подари на шестте отбора федербали, а на всички участници енциклопедии. Спортният клуб по пожароприложен спорт и ФК „Арда” осигуриха топки за отборите.

През настоящата учебна година в област Кърджали бяха организирани 37 младежки противопожарни отряда с 431 участници.

  Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини