Кърджали вече с модерен закрит басейн, кметът преряза лентата

Изображение 1 от 3

    След 25 години, днес Общинският закрит плувен басейн официално отвори врати. Лентата на модерния европейски спортен обект преряза лично кмета на общината инж. Хасан Азис, заедно с народния представител Адлен Шефкет, заместник-кметовете инж. Катя Митовска, Мюмюн Али и Веселина Тихомирова, общински съветници и спортни деятели.

    Стотици деца и младежи, представители на спортни клубове, изпълнителите на обекта, съдии по водна топка и граждани присъстваха на тържеството, което се превърна в празник на спорта в Кърджали. Огромна торта под формата на басейн с размери 155см на 84 см бе една от изненадите на общината, подготвена за официалното откриване на закрития общински басейн.  От вкусотията похапнаха всички, присъстващи на тържеството, но най-доволни бяха децата.

    След извършен цялостен ремонт на сградата  спортният обект се превърна в модерно европейско съоръжение. Стойността на договора с Министерство на младежта и спорта е 1 543 801 лв. с ДДС,  по договор с Община Кърджали - 451 539,18 лв. с ДДС и по допълнително споразумение - 164 318,74 лв. с ДДС. Изпълнител на строително – монтажните работи е „Устра Холдинг” АД. Строителният надзор на обекта е осъществен от „ЛР Консултанти” ДЗЗД.

    В двуетажната зала на общинския закрит плувен басейн, освен басейни за възрастни и детски, има джакузи, парна баня, многофункционална зала за различни видове спорт. Те осигуряват и спа-възможности за посетителите.

    Кметът благодари на кърджалийци, на треньорите, на отборите, на всички спортни деятели за търпението, за да може днешното спортно събитие да се случи, макар и след 25 години очакване.

    „Сигурен съм, че това поредно спортно бижу на Кърджали ще допринесе за следващите големи спортни успехи на нашия град, за израстването на бъдещите републикански, европейски, а защо не и световни шампиони. Всичко в басейна отговаря на най-съвременните изисквания и европейски стандарти. С този обект, България вече трябва да говори по друг начин с Кърджали по отношение на водните спортове”, каза още пред гостите на тържеството по повод откриването на закрития плувен басейн кметът инж. Хасан Азис.   

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини