Деца показаха съвременни танци в Дома на културата

Изображение 1 от 3

    Пред препълнената зала на Дома на културата в Кърджали се проведе 5-то издание на Общинския конкурс  за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. Целта му е да открие и подкрепи талантливите деца в областта на танцовото изкуство, да даде шанс за творческа изява на младите.

    Преди да се развихрят танците, участниците в конкурса бяха поздравени от заместник-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която пожела успех на всички участници, благодари им, че ни даряват с частица от техния талант в областта на танцовото изкуство. Благодари на ръководителите на танцовите състави, както и на публиката, която през цялото време аплодираше изпълненията на участниците.

    В тазгодишното издание на конкурса участваха 23 групи с общо 240 участници, разпределени в три възрастови групи - до 7 години, от 8 до 12 години и от 13 до 18 години. Всички те представиха своите танцови школи, формации, клубове, студиа, училища, детски градини и читалища, частни школи и други групи на територията на община Кърджали.

    Най-многобройни бяха групите в първа възрастова група до 7-годишна възраст – 12 на брой, с чиито изпълнения приключи и първия етап от Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. Всички бяха много добри, но като при всеки конкурс журито излъчи и победителите. Много бяха групите от детските градини, които то класира на 4 място. Това са танцуващите деца от детските градини „Баба Тонка”, „Орфей”, „Щастие”, „Максим Горки”, „Чайка”, „Райна Княгиня”.

    Третото място заеха групите от детската градина „Вяра, Надежда и Любов”и Танцово студио „Ритъм и сърце”.  Наградите на заелите 4 и 3 място бяха връчени от председателя на журито Огнян Камишев. Тези на 2-ро и 1-во място бяха наградени от директора на Дирекция в общинската администрация Шерин Сюлейман. Второто място журито присъди на танцовите състави при детските градини „Райна княгиня” и „Чайка”.

    5-то издание на Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват” във възрастовата група до 7 години спечелиха децата от ДГ „Здравец”.

    Във възрастовата група от 8 до 12 години първото място завоюваха Танцово студио „Ритъм и сърце”. Журито присъди две втори две трети места. Това са съответно Танцова група „детелини” към ОУ „П.К.Яворов” и Танцов клуб „Съни”, и „Школа за модерни танци към ОДК, и танцова формация „Малките звездички” към СУ „П.Р. Славейков”.

    При най-големите – от 13 до 18 години първи се класира групата Танцова група „Детелини” при ОУ „П.К.Яворов”, следвани от Танцова формация „Денсинг Гърлс”.   

    Танците, които представиха участниците бяха като жанр, стил и танцови техники - съвременни, джаз, модерни, неокласика и др., без характерни и народни танци.

    Тричленно жури с председател Огнян Камишев и членове Венета Бошняшка и Димитър Ганев – експерти по култура в общинската администрация, оценяваше по десетобалната система участниците по критериите техника на изпълнение, оригиналност на хореографията, артистичност, сценично поведение и костюм.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини