Министър Ангелкова подкрепи разширяването на план-приема на гимназията по туризъм в Кърджали

Министърът на туризма Николина Ангелкова подкрепи разширяването на план-приема на Професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров” в Кърджали. Това тя заяви по време на кръгла маса за развитието на културно-историческият туризъм в Кърджали , провела се по инициатива на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.

Ангелкова връчи на директорката на гимназията Мариана Стратиева преписката си с министъра на образованието по повод запитването на туристическата асоциация за орязването на план приема за учебната 2018/2019 г. Както Кърджали бг вести писа паралелките за прием от 4 бяха намалени на 2 с решение на Регионалния инспекторат по образование.

  Ангелкова сподели, че според становището на образователното министерство Професионалната гимназия не е успяла да постигне споразумение с работодателите за осигуряване на паралелки за дуално обучение .От своя страна Мариана Стратиева посочи, че акцентират върху дуалното обучение е са направили необходимите контактите  с работодатели и родители за внедряването му.

Министър Ангелкова отбеляза, че въпросът за дуалното обучение в туризма ще бъде обсъден от съществуващият към нея Междуведомствен съвет,както и на срещата в Плевен на Асоциацията на Професионалните гимназии в туризма.

Готвим Център за квалификация и преквалификация на кадри в туризма към Министерството на туризма,съобщи Ангелкова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини