Цитат на деня: "И Граф Монте Кристо избяга от затвора", ГЕРБ в парламента

Всеки ден губим усещането за държава, заяви Драгомир Стойнев в началото на изслушването на министрите Цецка Цачева и Валентин Радев за избягалите затворници. Суверенът е народът, изтъкна той. Примерът за избягалите затворници показва, че държавата не е на мястото си, подчерта червеният депутат.

Според Димитър Лазаров от ГЕРБ подобни случаи се случвали и в други държави. Правосъдният министър Цецка Цачева определи вчерашния случай като тежък инцидент.

Става дума за човешки грешки, призна тя. Причина е и техническото недоокомплектоване в затвора. Комисия в затвора извършва щателна проверка на случая. Цачева обеща максимално да бъде събрана информация за случая. Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути, обясни тя.

Колегата й от МВР Валентин Радев хвърли бомба:

Още преди година силовото ведомство имало информация, че Валентин Пелов готви бягство. Информацията е дадена на МП. Взети са мерки. Така се случи, че той избяга, каза МВР-шефът. 

Червеният Славчо Велков е смутен, че чутото от министрите е с висока степен на обществена опасност. Той припомни протестите на надзирателите и удовлетворението на исканията им.

Как е вкарано огнестрелно оръжие в затвора, пита Велков. Освен това как е стигнало то до затворник, който излежава присъда при строг режим.

Цачева призна, че е имало данни за готвено бягство от единия затворник. Затова ръководството на затвора го е спряло от работа. Правосъдният министър посочи, че за вчерашното бягство не е имало предварителна информация.

Всички издирвачи работят, успокои Валентин Радев. Престъпниците се търсят в ботевградския и тетвенския балкан. И двамата министри бяха лаконични в отговорите си. Не мога да ви кажа какво правим, поясни МВР-шефът.

Бягство от затворите е имало още от времето на граф Монте Кристо, защити властта Данаил Кирилов от ГЕРБ. Бягства има и от Алкатраз.

Самата Цецка Цачева обеща да е безкомпромисна, ако се установи съучастие на служител на затвора в бягството на опасните престъпници. Вътрешният министър пък я захапа, завявайки, че в случая според него не става въпрос за никаква човешка грешка, а за грубо нарушение. Този инцидент е изключително тежък и безпокойство за тези, които управляват страната и за тези, които сме народни представители, включи се и Цветан Цветанов. Според него в подобен случай не трябва да се вкарва политика. Но пък защити "историческият преглед, направен от Дани Кирилов", който показал, че бягства от затворите има навсякъде по света.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Розариио
    5 0
    16:52, 4 апр 2018
    Е,пък нема такава държава.Как имат очи/няма значение от партии/да излизат и да се оправдават,а камо ли,при наличие на информация за готвено бягство.Още преди години затворниците казваха,че ако има вода пред затвора,то в него могат да вкарат и параход.КОРУПЦИЯ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ.
Последни новини