Освен чистачка и социален работник е тичал след избягалите затворници

Eдиният от издирваните от два дни затворници - Владимир Пелов, може би е щял да избяга още миналата година, ако от МВР не са били подали сигнал на охраната на затвора. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира пред NOVA информацията, че МВР още от 2017 г. е имало информация за планирано бягство на един от двамата рецидивисти, които успяха да избягат от Централния софийски затвор в София във вторник следобед.

"Дали сме съответната информация на затвора и те може би са предотвратили бягството му миналата година. Може би иначе е щял да избяга тогава", заяви Радев.

На коментар, че единствено чистачката е гонила двамата, които си тръгнаха през централния вход на затвора, Радев каза, че го е направила може би защото не е осъзнавала какво става. Информация, че чистачката е била единственият човек, реагирал на бягството, дойде от неназовани очевидци на случилото се, цитирани от националните телевизии в деня на инцидента.

"Не е така с тази чистачка, всички го повтаряте. Има и един социален работник, Кръстьо се казва. Той бяга по левия тротоар, Пелов стреля по него, а той се скрива зад едно дърво и вижда, че нищо не може да направи. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е искала да види и тя, защото не е повярвала какво се случва", разясни Радев.

"По-неприятно е, че те са вън и са въоръжени. Какво е било вътре вече няма значение", обобщи министърът. "Ние не мислим, а действаме. Продължаваме да издирваме затворниците", каза той в отговор на въпроса дали миналото време улеснява или затруднява залавянето на затворниците.

Според него двамата бегълци вече са се разделили и се укриват индивидуално. Предположението е на база психопрофилите им. Валентин Радев каза, че служителите на територията на затвора са били невъоръжени, защото такива са правилата.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    haskovo
    3 0
    12:26, 5 апр 2018
    Има една гледка, която си представям и винаги се усмихвам. Представете си двама добре сложени мъже, от които единия държи в ръката си пистолет, тичат. След тях една жена в синя манта, в ръката с метла тича и вика: "Чакайте бе,къде отивате!"
Последни новини