Как да се преборим с хаоса в антрето

    Антре или вестибюл, тесен коридор или квадратно помещение - мястото, което ни изпраща и посреща вкъщи, често е много дразнещо и разтурено поради различни причини. Ето какво съветват дизайнерите в такива случаи:

    Какво държим там? Връхни дрехи, обувки, ако са само сезонните е добрият вариант. Чехли, пантофи, чанти, чадъри, шапки, ключове и някои други дреболии. Понякога и колелото, книги, списания и касови бележки за платени сметки за комунални услуги, пералня. Като цяло всичките тези разнородни неща се нуждаят от добро подреждане, а помещението - от добро и лесно редовно почистване. И да бъде приветливо.

    Светлите стени и огледалата създават илюзия за простоно пространство. Шкафчето за обувки до входната врата с минимален обем ще оползотвори всеки сантиметър от пространството и ще прибере чехли и пантофи или обувките, които не сте обули днес. Книги? След като не ги четете толкова, че да ги оставите в стаите, качете ги на рафтове под тавана. там е мястото и на обувките, които не са за сезона. 

    Ъгловият шкаф или рафтове са добро решение в малки входни помещения. Използвайте всяко пространство, което не пречи на влизането и излизането. Ако мястото е малко по-добре е рафтовете да са открити, отколкото да правите шкафове. Да, вратичките скриват всичко, но им трябва място да се отварят. Това, което наистина се нуждае от скриване е пералнята. Ако няма как с врата, учийте ѝ перде или калъф. За велосипеда отделете място на стената. Необходими са само подходящите за него здрави закачалки.

    Дрехите и обувките в антрето трябва да се подчинят на логична схема. Така ще намирате каквото ви трябва по-лено и бързо. Все пак, научете се да поставяте прашните или кални обувки на предназначеното за тях място. Да, определете такова едно място.

    И накрая, определете едно място, където ще може да се сяда, за да се обуе човек. Това може да е просто възглавничка на шкафчето за обувки, може да е пейчица, под която ще се появи още място за неща. 

    Може да има и повечко закачалки и то на различни нива - по-ниско за чантите, на нивото на очите - връхните дрехи, по-нагоре - за шапки. да не забравеме и закачалките за ключове. В малкото антре подреждането на различни нива е спасение.

    Огледалото е задължително На нивото на лицето, дори и да не е особено голямо, но ще можете да си хвърлите един поглед преди излизане. В идеалния случай за малкото антре е подходящо дълго и тясно огледало, за да се видите в цял ръст.

    Ако от входната врата се влиза направо в стаята, имаме интерес да отделим поне визуално зоната, иначе дрехите и обувките ще превземат жилището постепенно. За преграда може да послужи параван, рафтове или шкаф. 

    Добре организираното влизане и излизане от къщи е особено важно за децата. нали искаме да ги научим на ред? Затова е добре да започнем още от входната врата. Удобно е, когато приготвените от вечерта раници си имат своето място, а защо не и училищната програма?

    Рафтове или рафтчета с неообичайна форма могат да направят антрето приятно и ярко.  Освен всичко можат да приютят дреболии или по-едри вещи, които ви трябват на излизане от къщи. Просто, евтино малко грубиянско и модерно решение са щайгите. естествено, ако можете да докопате подходящите.

    Ако сте повече хора вкъщи и ежедневно се засичате в коридора, оформете персонални зони. Нека всеки си има собствено място за дрехи и обувки и отговаря за реда в него. 

    Кошовете са универсално решение. Чаровни и обемни, плетени или платнени, можете да ги поставите на местата, където се образува разтурия.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини