Социалистки гостуват на самодейки от Черничево за Благовещение

 Благовещение е един от най-хубавите пролетни празници, посветен на радостта от благата вест, посветен  и на жената- майка.

В този празничен ден социалистките от Кърджали и Крумовград гостуваха по покана на жените от самодейния състав за автентични фолклорни песни в Черничево.Теодора Каракостова, областен председател на Обединението, поздрави всичкиприсъстващи с думите :”Благите вести да ни спохождат често и ни радват, доброта да изпълва душите ни ини подбужда към добри дела, а не към омраза и разединение.” С богат репертоар от народни песни  и хора жените от състава изнанадаха приятно  гостите, които ги поканиха за участие в първомайското танцово надиграване в Кърджали. На отрупаната богата постна трапеза със задължителните ястия като  риба, пита и лучник всички заедно си  пожелаха повече радостни събития  като днешното и добрите вести често да навестяват всеки дом. 

След тържеството дамите се поклониха пред паметника на загиналите през 1912-1913 година в центъра на селото,след което посетиха църквата  „Св.Атанасий”-храм,с  над 170-годишна история, който всеоще е в тежко иокаяно състояние.

      В навечерието на Деня на Тракия, представителките на БСП - потомки на тракийски бежанци ,положиха  венец и цветя пред паметника на легендарния Капитан Петко войвода и се поклониха пред паметта на тракийци.

Теодора Каракостова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини