Ардински ученици показаха знания, умения и компетентност

Отборът на „Архимед” с капитан Ивайла Ставрева спечели състезанието на тема „Знам и мога – тук и сега”, организирано с ученици от 5 до 8 клас в СУ „Васил Левски” в Ардино. Победителите постигнаха 215 точки. На второ място със 183 точки е отборът на „Менделеев” с капитан Станислава Пашова, а трети със 134 точки се нареди тимът на „Питагор” с капитан Яна Мирчева.

Надпреварата се проведе в заседателната зала на община Ардино и се организира за втора поредна година от методическото обединение „Природни науки” към СУ „В.Левски” във връзка с реализирането на дейности по Наредба №6 за усвояването на книжовния български език. Състезанието продължи повече от два часа и бе наблюдавано от Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт" към община Ардино и директора на СУ „Васил Левски” Аника Петрова.

Отборите решаваха задачи от предметите математика, информатика, информационни технологии, физика и биология.

Директорът на школото Аника Петрова награди и трите отбора с предметни награди. Тя заяви, че подобни състезания не само обогатяват учениците, но и показват усвоените от тях основни знания, умения и компетентност в процеса на обучението им в училище.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини