Летящ старт на Балканската купа по офроуд в Кърджали

Днес в 11 часа бе даден стартът на Балканската купа по офроуд. За пета поредна година в Кърджали се провежда кръг на това мащабно състезание.Тази година в Столицата на Източните Родопи стартира офроуд сезона. До сега п Кърджали са гостували и са участвали в надпреварата 1300 състезатели от 8 държави. Конкуренцията ще е жестока, а надпреварата – трудна. Над 150 състезатели от България, Гърция, Турция, Обединените арабски емирства,  Казахстан, Дубай и Македония участват в надпреварата от Първи кръг. До неделя предстои да се проведат четири състезания едновременно – с джипове, мотоциклети, АТВ и бъги.Най-много са джиповете-над 100.Очаква се вниманието на публиката да бъде привлечено от прототипите.тава са машини с мощни осемцилиндрови двигатели.Пилотите са от Гърция и Турция.Има е един български прототип.

Най-бързите пилоти ще се надбягват на повече от 500 километра специално подготвени състезателни трасета.Броят им е общо 5. Най-голямата атракция се очаква да бъдат  затвореният маршрут в неделя до Водното огледало, където обикновено се събират повече от 5000 фенове на този екстремен спорт и ще имат възможността да наблюдават уменията на най-добрите.

Сред участниците ще видим европейския шампион за 2016 г. Николай Гочев, балканския шампион Рулос Тсекмес от Гърция и много други. Като състезател ще се прояви и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис с четириколка. Кърджали ще бъде представен още и от Николай Богданов – Кинекса, екипажите Валентин Пеев – Ангел Костадинов и Слави Чавдаров – Николай Митев.
Организатор на проявата е троянският клуб „4х4 Адвенчър”, а директор на състезанието е известният ни пилот Тодор Христов. Съорганизатори са община Кърджали под егидата на градоначалника на областния град и местният клуб „Кинекс Рейсинг”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини