Петнадесетгодишен хасковлия смая „Кърджали офроуд фест”, не му отстъпи 57-годишен

Петнадесетгодишният хасковлия Иван Митков е най-младият състезател на „Кърджали офроуд фест”. Той показа майсторско владеене на мотоциклет. Най-възрастният състезател бе с цели 42 години по-голям от него. Това обявиха организаторите на надпреварата днес преди награждаването на победителите в отделните класове.

На кратка церемония в бивака на пилотите край Водното огледало главният организатор Тодор Христов посочи, че Кърджали е най-доброто място за офроуд състезания, както заради добрите трасета, така и заради гостоприемството на община Кърджали. Той благодари на кмета Хасан Азис за отличните условия и го удостои с почетен знак.

Зам.кметът Елисавета Кехайова поднесе приветствие от името на градоначалника. Тя сподели, че организаторите са създали неповторима спортна атмосфера. Припомни, че през 2011 г. Кърджали е бил домакин на балканска надпревара, сега отново има представители на 5 балкански държави. Общо участниците надхвърлят 150.

В първите два дни от надпреварата  65 мотора са изминали по 110 км.,а ATV-та –над 130 км.

„Кърджали офроуд фест „вдигна адреналина и на състезатели и на публика", отбеляза зам.-кметът Иван Велев.

И домакини, и гости изразиха желанието „Кърджали офроуд фест” да стане традиция.

И днес, както и в първия ден не мина без инциденти на трасето до Водното огледало. Пилот на ATV завърши състезанието със счупена китка, мотоциклетист пък падна на старта.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини