Гражданите и фирмите коригират веднъж годишно дължимите данъци

До момента в офиса на НАП в Кърджали са подадени 1 243 бр. декларации по чл. 50 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица. От тях по Интернет с ПИК и КЕП са подадени общо 536 формуляра. Пощенски оператор са предпочели 91 лица.Това съобщи директорът на НАП Кърджали Елван Гюлркаш.

Срокът за деклариране на доходи от извън трудова дейност изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис с персоналния идентификационен код.Също бърз и лесен начин е подаване на формуляр с баркод, който изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“. Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход. И през тази година по време на кампанията работим съвместно с Български пощи. На територията на областта декларации могат да се подават във всички общински пощенски служби, а в Кърджали в клона в кв. Възрожденци и Централна поща.

Искам да напомня, че и тази година гражданите и фирмите ще могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година,каза още Елван Гюркаш.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини