Представят предпремиерно в Хасково проектът "Сътворено от хартия"

Хасково ще е домакин на предприемиерата на уникален българо-френски проект на творби, създадени от хартия. Проектът има амбицията да представи един успешен артистичен диалог между Франция и България. В него се дава стимул и път на  обмена на творби, в които хартията е вдъхновител на артистична позиция. Изложбата е част от културните събития в рамките на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз.

Експозицията  "Сътворено от хартия" ще може да се види в галерия “Форум" между 15 и 28 февруари. След Хасково тя ще бъде експониран в София и Страсбург.

Организациите Traffic d’Art от Страсбург и софийската  Аdvertising Аrtists от София влизат в пряка колаборация по темата, като представят по десет национални автора, чиито произведения са вдъхновени от хартията.

Водеща е концепцията, че всяко произведение е плод на личностно търсене от страна на автора, а не е сведено до илюстрация на исторически факт или до търсенето на естетически интересен артефакт. Хартията е тяло на идеи, наследство, съхранение на култура, мисъл, религия, история и изкуство.

 haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    0 0
    18:54, 10 фев 2018
    Кога ще е откриването ?
Последни новини